Справи

Справи "26 лютого": Чийгоза відокремлюють від інших

Укрінформ
Суд у Криму вирішив виділити справу Ахтема Чийгоза, якому інкримінують організацію масових заворушень біля стін парламенту АРК 26 лютого 2014 року, в окреме провадження.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов.

"Суд сам запропонував розділити справу. Окремо Ахтем Чийгоз, якому інкримінується організація масових безпорядків, і окремо інші п'ятеро хлопців, яким інкримінується участь у масових безпорядках 26.02.14", - написав Джелялов.

За його словами, "прокуратура" традиційно підтримала пропозицію суду, хоча всі адвокати виступили проти такого поділу.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Сімферополі у так званому «Верховному суді» Криму в закритому режимі почалося слухання справи "26 лютого".

У кримінальній справі про масові заворушення під час мітингу 26 лютого 2014 року біля Верховної Ради Криму - шестеро обвинувачених. Троє з них - Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджі і Алі Асанов - утримуються в СІЗО-1 Сімферополя, ще троє - Ескендер Кантемир, Арсен Юнусов і Ескендер Емірвалієв чекають на вирок вдома, їх узяли на поруки.

Ахтема Чийгоза утримують в застінках ФСБ з 29 січня 2015 року. Йому інкримінували частину 1 статті 212 Кримінального кодексу Російської Федерації ("організація масових безпорядків"), яка передбачає позбавлення волі на строк 10 років. Причиною арешту стала участь заступника голови Меджлісу в мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-