Справа

Справа "мусульман-терористів": ФСБ вже почала залякувати дітей - адвокат

Укрінформ
Співробітники ФСБ в окупованому Криму намагаються використовувати у так званій "ялтинській справі" 9-річного сина Емір-Усеїна Куку, підозрюваного в терористичній діяльності.

Про це в середу на прес-конференції в Укрінформі повідомив російський адвокат Олександр Попков.

"Співробітники ФСБ в Криму почали працювати з дітьми. До школи, де навчається син Емір-Усеїна, прийшла людина, кримський татарин, відвела його в бік і сказала, що його батько зв'язався з поганими людьми і він сидітиме 10-15 років. Ми знайшли докази того, що це не фантазії", - заявив Попков.

Адвокат повідомив, що за цим фактом направив заяву про порушення кримінальної справи.

Він уточнив, що, за словами людини, яка розмовляла з дитиною заарештованого Куку, такі вказівки йому дав "ніхто інший, як Олександр Вікторович Компанєйцев".

На думку адвоката, вони обидва повинні понести покарання за використання і залучення дітей у розслідуванні кримінальної справи.

Довідка. Співробітник ФСБ Олександр Вікторович Компанєйцев раніше служив в СБУ і зараз знаходиться в статусі дезертира. Згідно з даними сайту "Миротворець", він обвинувачується за ст.408 (ч.1) КК України.

Як повідомляв Укрінформ, кримські мусульмани Енвер Бекіров, Емір-Усеїн Куку, Вадим Сірук і Муслім Алієв зараз перебувають під арештом у Ростові-на-Дону за обвинуваченням у терористичній діяльності і причетності до організації "Хізб ут-Тахрір".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-