Тиск на Росію треба кардинально збільшити - Чубаров

Тиск на Росію треба кардинально збільшити - Чубаров

Укрінформ
Рівень політичного тиску та обсяги економічних санкцій проти Росії мають бути кардинально збільшені, аби змусити її звільнити окупований Крим та контрольовані нею окремі райони Донбасу.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час свого виступу на концерті-реквіємі пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу в Національній опері України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Маю сказати щиро і чесно, мене про це просили співвітчизники з окупованого Криму: рівень політичного тиску, обсяги економічних санкцій проти Росії мають бути кардинально збільшені, аби змусити її звільнити окупований Крим та контрольовані нею окремі райони Донецької і Луганської областей", - сказав Чубаров.

За його словами, явне ігнорування фундаментальних прав корінного народу, небажання надання Криму статусу національно-територіальної автономії, як форми самовизначення кримськотатарського народу у складі незалежної України, стали причинами слабкості позиції української держави на півострові, що допомогло Російській Федерації у лютому 2014 року окупувати Крим.

"Насильство і свавілля, привнесені російськими окупантами на кримську землю, несуть пряму загрозу життю і безпеці її жителів. При цьому, уся тяжкість репресій і переслідувань спрямовані проти кримськотатарського народу, який не скорився окупантам і залишається вірним своїй державі. Більше 20 кримських татар викрадено російськими спецслужбами, деякі з них згодом знайдені вбитими, долі інших невідомі. Сотні сімей зазнали нападів і принизливих обшуків у своїх домівках, а понад 150 кримських татар засуджені окупаційними судами за участь у мирних мітингах. 18 кримських татар звинувачені у не скоєних ними злочинах, заарештовано і незаконно утримуються під вартою. Кожному з них загрожує тривале тюремне ув’язнення", - зауважив він.

Голова Меджлісу також висловив переконання, що характер і тяжкість репресій щодо кримськотатарського народу в окупованому Криму свідчать про реалізацію Росією планів по витісненню татар за межі півострову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-