Джеппар зустріла в ООН

Джеппар зустріла в ООН "непробивну" ідеологію Кремля щодо Криму

Ексклюзив
Укрінформ
В роботі Постійного форуму ООН з питань корінних народів було важко обговорювати проблеми кримських татар, оскільки на рівні експертів ООН простежувалась чітка прокремлівська позиція, що Крим - це Росія.

Таке враження висловила в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар, яка взяла участь в роботі форуму.

"Що я відзначила для себе особисто, це те, як поводяться російські представники в ООН. Форум складається з 16-ти членів. Там є регіони Східної Європи, Закавказзя й Середньої Азії. Традиційно цей географічний блок був занятий у буквальному сенсі за Росією", - зауважила представник міністерства.

Вона підкреслила, що за ідеєю, це мають бути незалежні експерти, які представляли б інтереси всіх корінних народів у світі. "Але за фактом я відчула, що це абсолютно залежні від офіційної риторики Кремля експерти", - наголосила Джеппар.

У цьому зв'язку вона навела приклад, що кримськотатарська делегація показувала на форумі свій відеоролик "Ми - кримські татари", після чого намагалися зробити обговорення цієї теми. "Позиція - непробивна. Ці експерти поводяться так, ніби питання Криму вже вирішене, що Крим - це Росія, і тут жодних дискусій не повинно бути", - зазначила перший заступник міністра інформаційної політики України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-