У Києві відкрили

У Києві відкрили "громадську станцію" сортування сміття

Укрінформ
Громадський проект "Україна без сміття" за сприяння компанії Carlsberg Ukraine відкрили в Києві станцію сортування сміття «No Waste Recycling Station».

Про це йдеться в повідомленні проекту, який передано в розпорядження Укрінформу.

"Ми готові відкривати свої двері всім бажаючим регулярно, кожного дня. В цьому місці можна: навчитися сортувати сміття (бо тут стоїть 20 контейнерів для сортування упаковки, а також контейнери для одягу, дрібної електроніки і батарейок); принести відсортоване з дому і бути впевненим, що це все буде перероблено; принести речі та книжки для обміну з іншими(REUSE)", - йдеться у повідомленні.

Проект наразі не буде сплачувати гроші за відсортоване сміття, оскільки протягом 3-х місяців буде з'ясуватися, яка кількість вторсировини збирається на пункті.

Щоб станція була незалежною від зовнішнього фінансування, потрібно, щоб в ній збиралося щомісяця: 1 т паперу, 0,3 т РЕТ пляшки, 0,1 т HDPE пластику, 1 т скла, 0,1 т жерсті, 0,05 т алюмінію.

Якщо показники збору будуть більшими, організатори проекту обіцяють зробить мотивуючу преміальну систему.

Наразі розклад роботи станції, що розташована на вулиці Михайла Максимовича, 8, буде таким: у будні дні - 14.00 - 20.00, у вихідні - 10.00 - 14.00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-