У Києві на феміністок напали четверо студентів із кефіром - поліція

У Києві на феміністок напали четверо студентів із кефіром - поліція

Відео
Укрінформ
Провокацію щодо учасників феміністичного маршу у центрі  Києва у середу здійснили четверо студентів, вони затримані поліцією і щодо них складено адміністративний протокол.

Про це поінформувала начальник відділу комунікацій ГУ Нацполіції в Києві Оксана Блищик в прямому ефірі телеканалу “112 Україна”,  повідомляє  кореспондент Укрінформу.

"Поліція, отримавши заявку на проведення цього маршу, одразу провела усі необхідні розрахунки  сил і засобів для того, щоб забезпечити правопорядок. Крім того, ми активно відстежуємо повідомлення у соціальних мережах та розуміли, що можуть бути провокації. Тому від  самого початку поліція забезпечувала охорону цієї ходи. Зрештою, було кілька провокаторів, вони намагалися кинули пляшки, в яких був кефір. Їх відразу локалізували, цих молодих  людей.  Їх  було четверо.  Доставили до Шевченківського управління поліції і зараз вже встановлено,  хто ці люди:  вони усі студенти, 1996, 1998, 1999 р.н.", - сказала вона.

За  словами  Блищик,  у своїх поясненнях  молоді  люди сказали, що таким чином хотіли "показати  свою  незгоду з тими   тезами,  які заявляють учасники маршу і в такий спосіб привернули до  себе увагу".

Наразі вирішується питання щодо складання адміністративних  протоколів на затриманих   за  статтею 175  Кодексу України про адміністративні правопорушення  ("дрібне хуліганство").  Стаття  передбачає покарання у вигляді штрафу, розмір якого призначить суд.

Як повідомляв Укрінформ, центром Києва у середу пройшов феміністичний марш за права жінок, які, зокрема, вимагали ратифікації Україною Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашнього насильства (Стамбульська конвенція).

Під час ходи була здійснена провокація  щодо учасників маршу.  У результаті  поліція затримала кількох осіб, у яких були пляшки з зеленкою і кефіром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-