Центром Києва пройшов феміністичний марш

Центром Києва пройшов феміністичний марш

Фото
Укрінформ
Центром  Києва у середу пройшов феміністичний марш за  права жінок, які,  зокрема,  вимагали  ратифікації Україною Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашнього насильства (Стамбульська конвенція).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, близько  сотні  жінок пройшли від Софіївської площі вулицею Володимирською  до Київської міськдержадміністрації.

Організатори позиціонували ходу як марш проти інституційного насильства над жінками. Під час ходи звучали гасла з вимогою дотримання прав людини, а також проти гендерної дискримінації. Серед організаторів акції були і представники правозахисної організації Amnesty International Ukraine.

Під час ходи була  і спроба провокації: поліція затримала  кількох осіб, які  мали при собі  пляшки з зеленкою і кефіром, вони заявляли, що нібито не згодні з вимогами  учасників маршу.

Як відомо, Україна підписала Стамбульську конвенцію 7 листопада 2011 року, тривають внутрішні процедури для її ратифікації. Рада Європи надала значну консультативну і фінансову підтримку в рамках проекту Плану дій для України "Запобігання насильству щодо жінок і насильству в сім’ї та боротьби з цими явищами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-