Прокуратура взялася за

Прокуратура взялася за "сумнівну" петицію проти будівництва на Героїв Дніпра

Укрінформ
КМДА звернулася до прокуратури Києва з проханням перевірити факти можливого незаконного втручання в роботу системи подання електронних петицій під час голосування за петицію про унеможливлення будівництва на станції метро Героїв Дніпра.

Про це йдеться у відповіді Департаменту містобудування та архітектури КМДА на інформаційний запит Укрінформу.

"Виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) надіслав до прокуратури міста Києва звернення від 20.10.2016 з проханням перевірити факти можливого незаконного втручання в роботу системи подання електронних петицій, що призвело до викривлення інформації у цій системі та за наявності підстав внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення за частиною першої статті 361 КК України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, звернення до столичної прокуратури зумовлене насамперед тим, що під час перевірки електронної петиції №4179 про унеможливлення будівництва на станції метро Героїв Дніпра, проведеної за дорученням Київського міського голови, встановлено 149 фактів (298 голосів) подвійного голосування (голосування одним громадянином двічі за цю петицію) та 6 фактів (18 голосів) потрійного голосування.

"Із 50 ІР-адрес голосували від 61 до 6 разів, із 32 - 5 разів (160 голосів), із 59 - 4 рази (236 голосів). Також зафіксовано 32 випадки (160 голосів) голосування з однієї ІР-адреси п’ять разів та 59 випадків (236 голосів) голосування з однієї ІР-адреси чотири рази. Тобто, загалом 1198 голосів викликають сумнів у їх автентичності, що своєю чергою спричинило перекручення інформації, зокрема ця кількість підписів вплинула на досягнення петицією №4179 рівня 10 тисяч підписів громадян та необхідність її розгляду", - повідомили в Департаменті.

На сьогодні електронна петиція про унеможливлення будівництва на станції метро Героїв Дніпра перебуває на розгляді відповідно до Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій. Про результат розгляду її автора буде повідомлено у встановлений законодавством строк.

За таких умов виконавчий орган Київська міська рада (КМДА) не має законних підстав для зупинення або припинення будівельних робіт на перетині Оболонського проспекту та вулиці Героїв Дніпра.

Крім того, КМДА та Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація рекомендували ТОВ "Єлікон ЛТД" продовжити роботу з мешканцями прилеглих будинків з метою роз’яснення намірів забудови та характеру виконуваних робіт, презентації наявної проектно-дозвільної і супутньої документації щодо будівництва та пошуку компромісу задля зняття соціальної напруги навколо будівництва ТРК на Героїв Дніпра. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-