На столичному мосту Патона створять «живий ланцюг»

На столичному мосту Патона створять «живий ланцюг»

Укрінформ
У Києві в День соборності України на мосту Патона пройде акція, присвячена Акту Злуки. Буде утворено живу колону, що поєднуватиме лівий і правий береги Дніпра.

Про це на брифінгу у п'ятницю заявив координатор акції Вадим Васильчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша акція має на меті створення живого ланцюга соборності з волонтерів, активістів та всіх бажаючих на мосту Патона, що об'єднуватиме лівий і правий береги Дніпра. Мета цієї акції - максимально популяризувати ідею єдності нашої країни», - сказав Васильчук.

 За його словами, програма заходу передбачає кілька етапів. О 9:30 на лівому березі Дніпра біля мосту Патона буде проведено брифінг щодо цієї події для журналістів біля спеціально встановленого стенду, і окремо тут же відбудеться  збір волонтерів. Сама ж акція розпочнеться о 10 годині ранку.

«З правого і лівого боків мосту Патона ми формуємо колони, перевдягаємося в учасників УНР та ЗУНР, які очолюватимуть колони з хоругвами в руках, і вони починають рухатися назустріч одна одній, поки не зустрінуться. І з правого, і з лівого берегів ми матимемо жовте та синє  тло прапора України завдовжки по 30 метрів. І таким чином утворимо не тільки живий ланцюг, а й прапор України по центру мосту Патона», - зазначив координатор акції.

Він повідомив, що іншою особливістю руху цих колон буде те, що з одного боку активісти триматимуть по букві з абревіатури ЗУНР, з іншого боку - з УНР. Таким чином, відбудеться символічне дійство на честь об'єднання цих держав, про що засвідчив Акт Злуки.

«І з 2014 року у нас у рамках цього дійства з'явилася нова традиція. Після того, як у 2014 році ми дізналися про перших загиблих під час Євромайдану  - Нігояна, Жизневського, - після об'єднання колон буде проведена хвилина пам'яті вбитих на Майдані, зі свічками. Надалі ми вшановуватимемо щороку таким чином  цих людей, які загинули за єдину соборну Українську державу і під час Майдану, і під час сьогоднішніх подій українсько-російської війни», - додав Васильчук.

Відтак активісти переходять на лівий берег Дніпра, де буде проведено конкурс малюнків на обличчі, результати якого визначатимуться оплесками учасників акції. Переможців буде нагороджено цінними призами від організаторів дійства, завершать цю частину заходу святковим салютом, після чого волонтери роздадуть усім бажаючим інформаційні листівки про День соборності.

«Остаточно завершиться наша акція урочистим концертом українського гурту «TaRuta», який відбудеться о 18:30 за адресою Проспект Перемоги, 47а», - зазначив Васильчук.

Член братства козацького бойового звичаю "Спас" Євген Квасков уточнив, що подібні «ланцюги соборності» відбуватимуться не лише в Києві, а й у інших українських містах - в Одесі, Ужгороді, Бахмуті, Краматорську, Житомирі. За кордоном такі заходи відбуватимуться у Польщі, зокрема  у Варшаві та Любліні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-