Синоптики сказали, коли зникне київський смог

Синоптики сказали, коли зникне київський смог

Укрінформ
У Києві синоптична ситуація зумовлена малохмарною, безвітряною погодою з високою вологістю повітря та туманами, в нижньому шарі атмосфери відмічаються шари ізотермії та інверсії. Ситуація може покращитись після прогрівання приземного шару повітря.

Про це із посиланням на Укргідрометцентр повідомляє прес-служба ДСНС України.

«Станом на 11 годину 17 січня  синоптична ситуація в м. Києві зумовлена малохмарною, безвітряною погодою з високою вологістю повітря та туманами, видимість в яких погіршується до 100-500 метрів. В нижньому шарі атмосфери відмічаються шари ізотермії та інверсії. Ситуація може покращитися після прогрівання приземного шару повітря. У найближчі три доби синоптична ситуація істотно не зміниться», - йдеться у повідомленні.

На території міста Києва та Київської області загорянь на сміттєзвалищах, торфовищах та інших пожеж, які можуть призвести до сильного задимлення на теперішній час немає, інформації та повідомлень про такі події до підрозділів ДСНС України не надходило.

Інверсія температури - це підвищення температури повітря з висотою. Приземні інверсії пов'язані переважно з охолодженням повітря в нічні та ранкові години. Інверсія температури ускладнює вертикальну циркуляцію повітря, що призводить до застоїв біля земної поверхні повітря, накопичення шкідливих домішок внаслідок викидів промисловості і транспорту аж до утворення смогу.

Фото: Твіттер/Ще той Кудимець‏@Zoreslav4yk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-