У ДСНС назвали київський дим і сморід

У ДСНС назвали київський дим і сморід "природним явищем"

Укрінформ
Зранку 17 січня Київ та передмістя огорнув смог невідомого походження. У повітрі явно вирізняється запах гару. Київські рятувальники зазначають, що це – природне явище.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у місті Києві. 

"Туман, який спостерігається у Києві – природне явище!", - зазначили у ДСНС.

У відомстві зазначають, що пожежі, які виникали території Києва – "незначні і не могли вплинути на виникнення у повітрі такої задимленності".

Ймовірною причиною ДСНС називають підвищення вологості повітря та відсутність вітру, "тому й і виникло таке явище, яке називається метеорологічна димка. Наявність цієї димки підвищує візуалізацію задимленості".

До того ж, за даними Укргідрометцентру, на території більшості областей країни, у тому числі і в Києві, очікується туман, видимість 200-500 м.

В аеропорту Київ повідомили, що, попри смог, працюють у штатному режимі, але просять слідкувати за повідомленнями на online-табло.

"Працюємо в звичайному режимі. Але, все таки, слідкуйте, будь ласка, за статусом своїх рейсів на on-line табло. Це природне явище називається "Радіаційний туман", який виникає через вихолоджування підстилаючої поверхні, тобто повітряна маса тепліше підстилаючої поверхні. Простіше кажучи, це явище виникає через зниження температури повітря", - йдеться в повідомленні.

Фото: Аеропорт Київ - Аэропорт Киев Жуляны

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-