У Києві в 2017 планують підсвітити історичні будівлі і мости

У Києві в 2017 планують підсвітити історичні будівлі і мости

Укрінформ
Наступного року історичні будівлі міста та мости підсвітять, а також буде облаштована набережна біля Міжнародного виставкового центру та розпочнеться реконструкція Київського зоопарку. 

Про це в ефірі "Радіо Київ" заявив мер столиці Віталій Кличко, повідомляє прес-служба міського голови.

"Я був у багатьох містах світу, і хочу в Києві запровадити таку традицію – ввечері підсвічувати ключові історичні будівлі міста та мости. Ми вже виділили кошти на цей проект, і, впевнений, це надасть незабутнього шарму нашому місту", - зазначив Кличко.

Також Кличко розповів, що у зонах відпочинку біля Дніпра буде встановлене додаткове освітлення, а добре відомі всім киянам та гостям столиці місця відпочинку зміняться до невпізнаваності. "Можливо це сподобається не всім, але ми продовжимо прибирати незаконно розміщені торгові кіоски і облаштовувати відкриті простори на місцях, де знаходилися МАФи – на зелених зонах, тротуарах. Я неодноразово казав і ще раз повторюю: Київ буде містом парків і скверів, а не МАФів", - підкреслив він.

Він додав, що міська влада зараз проводить переговори з інвесторами щодо облаштування столичного Гідропарку. «Гідропарк – унікальна рекреаційна зона, яка, на жаль, перетворилася на територію "наливайок". Ми неодмінно це змінимо, і побудуємо у Гідропарку український аналог Діснейленду, який стане чудовим місцем відпочинку і для дітей, і для дорослих», - зауважив Кличко.

До того ж, за словами міського голови, до Євробачення, яке відбудеться у Києві у травні, буде облаштована сучасна набережна біля Міжнародного виставкового центру поблизу метро Лівобережна. «Також у наступному році ми розпочнемо реконструкцію столичного зоопарку, адже зараз там використовується лише третина території, все інше поки що знаходиться у занедбаному стані. Впевнений, що нам вдасться зробити Київський зоопарк сучасним звіринцем європейського рівня", - наголосив він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-