АМКУ зобов’язав Київраду повернути нічний продаж алкоголю

АМКУ зобов’язав Київраду повернути нічний продаж алкоголю

Укрінформ
Київське обласне відділення Антимонопольного комітету України у вівторок визнало рішення Київради про заборону продавати алкоголь вночі незаконним та зобов'язало Київраду у місячний термін скасувати це рішення.

Про це повідомляє Київське обласне відділення АМКУ у Фейсбуці.

"20.12.2016 року адміністративна колегія Київського обласного територіального відділення АМКУ визнала дії Київської міської ради, які полягають у прийнятті рішення № 19/1024 від 22.09.2016 "Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі на території м.Києва з 23:00 до 10;00 години" порушенням, яке передбачене п. 3 ст. 50 та абз. 9 ч. 2 статті 15 Закону України "Про захист економічної конкуренції" у вигляді вчинення антиконкурентних дій органом місцевого самоврядування, що полягає у встановленні не передбаченої законами України заборони та обмеження самостійності підприємств щодо реалізації товарів, та зобов'язала Київраду у місячний строк скасувати зазначене рішення", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня Київрада ухвалила рішення про заборону торгівлі алкогольними напоями у МАФах, а 22 вересня було ухвалено заборону на продаж алкоголю та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі в столиці з 23:00 до 10:00.

Київрада планує повторно ухвалити рішення про заборону продажу алкогольних напоїв і пива в нічний час, якщо Антимонопольний комітет оскаржить це рішення в суді.

Наприкінці листопада Київський апеляційний адміністративний суд скасував заборону на продаж алкогольних напоїв у столичних МАФах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-