Алкогольні акцизи цьогоріч поповнили бюджет на 10 мільярдів

Алкогольні акцизи цьогоріч поповнили бюджет на 10 мільярдів

Укрінформ
До державного бюджету від акцизів на алкогольні напої за січень - жовтень 2016 року надійшло понад 10 млрд грн, що на 2,5 млрд грн більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це на прес-конференції на тему: "Бюджет 2017: якими мають бути ставки акцизів на алкоголь?" сказав завідувач відділу сектору контролю над тютюном та алкоголем Інституту стратегічних досліджень МОЗ України Костянтин Красовський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За даними Державного Казначейства, за 10 місяців цього року до державного бюджету надійшло трохи більше 10 млрд грн, що на 2,5 млрд більше ніж за аналогічний період минулого року", - сказав Красовський.

На думку експерта, підвищення акцизів на алкоголь - ефективна світова практика, яка дозволяє наповнити бюджет та зменшити рівень споживання алкоголю та смертності, пов'язаної з їх споживанням.

"За даними Державної статистики, минулого року близько 3 тисяч людей померло від отруєння так званим якісним алкоголем. Кожного дня в Україні від отруєння якісним алкоголем помирає 9 людей, хоча насправді статистика дещо гірша", - зазначив Красовський.

Однак, в останні роки смертність від отруєння алкоголем все ж дещо зменшилась, констатує експерт.

"Коли менше вживають алкоголю, то менше є й отруєнь", - додав експерт.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів у проекті Держбюджету на 2017 рік пропонує збільшити ставки акцизів на алкогольні напої на 20%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-