Охматдит готується до роботи за Програмою медгарантій: у МОЗ провели нараду

Охматдит готується до роботи за Програмою медгарантій: у МОЗ провели нараду

Фото
Укрінформ
Під головуванням міністра охорони здоровʼя Віктора Ляшка відбулася нарада за участю представників Національної служби здоров’я щодо готовності Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» до роботи за Програмою медгарантій.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ, передає Укрінформ.

«Усі без винятку медичні заклади мають увійти до єдиного медичного простору України і працювати за Програмою медичних гарантій. Ми розуміємо всі складнощі цього процесу в умовах повномасштабної війни, що триває, але маємо крок за кроком рухатися в цьому напрямку. Адже це те рішення, яке значно покращує доступність якісної безоплатної медичної допомоги для пацієнта», - сказав Ляшко.

Він запевнив у відкритості до діалогу з медзакладами, готовності допомагати, щоб зберегти ефективність тієї чи іншої установи, враховувати її особливості.

Читайте також: В електронній системі охорони здоров’я верифіковані дані понад 370 тисяч медиків

Ляшко нагадав, що в Охматдиті – найбільшій дитячій лікарні країни – щороку проводять понад 10 тисяч операцій та консультують більш ніж 270 тисяч дітей. За останні два роки лікарня пройшла значний етап удосконалення: поставлено найсучасніше обладнання, висококваліфіковані медики регулярно проходять навчання та стажування за кордоном, запрацював Центр орфанних захворювань.

Нині триває підготовка медичного закладу до запуску зміни статусу на державне неприбуткове підприємство з 1 липня цього року і перехід на роботу в межах Програми медичних гарантій з 1 січня 2025 року.

Учасники наради обговорили фінансово-економічний план Охматдиту в межах переходу на фінансування за Програмою медгарантій, а також низку дискусійних питань щодо кадрового та матеріально-технічного забезпечення для відповідності вимогам контрактування з НСЗУ.

Читайте також: У новому корпусі Охматдиту запрацювали операційні відділення

Крім цього, було приділено увагу тарифам на унікальні високоспеціалізовані медичні послуги, які зараз не підпадають під наявні пакети медичних послуг, але успішно надаються в Охматдиті.

Охматдит готується до роботи за Програмою медгарантій: у МОЗ провели нараду / Фото: МОЗ

У МОЗ нагадали, що Охматдит уже уклав контракти з НСЗУ за двома напрямами – трансплантація органів та трансплантація кісткового мозку – на суму понад 168 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, у 2024 році з НСЗУ уклали договори в межах Програми медичних гарантій майже 3,5 тис. медзакладів.

Фото: kypur.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-