Рівненщина і Луганщина перейматимуть медичний досвід у Литви

Рівненщина і Луганщина перейматимуть медичний досвід у Литви

Фото
Укрінформ
Госпіталь з Рівненщини та релокований Луганський медуніверситет перейматимуть литовський досвід - вони уклали тристоронній договір про співпрацю з Литовським університетом медичних наук.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська ОДА.

«Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни та релокований Луганський державний медичний університет уклали тристоронній договір про співпрацю з Литовським університетом медичних наук.

Угода передбачає спільну підготовку фахівців, проведення наукових досліджень, реалізацію спільних проєктів та обмін співробітниками. Головним акцентом співпраці стане неврологічна реабілітація, зокрема після черепно-мозкових уражень та травм спинного мозку.

Крім того, в лютому госпіталь ветеранів війни та Луганський університет домовились про тісну взаємодію за напрямом фізичної реабілітації. Метою цього є ефективна допомога українським захисникам, що проходять лікування на Рівненщині.

Читайте також: В Україні збільшать кількість медзакладів для проходження інтернатури

Литовський університет медичних наук - один з найкращих освітніх закладів Литви, заснований у 1922 році. Наразі тут навчаються близько 7 тисяч студентів. При університеті діє декілька сучасних лабораторій та найбільша лікарня країни - Kauno klinikos.

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині будують новий реабілітаційний корпус обласного госпіталю ветеранів війни - проведені підготовчі роботи та закладений фундамент. Загальна вартість об’єкту - 1 млрд 304 млн грн. Будівельники розпочали зводити споруду восени 2023 року. Будівництво планують завершити вже в наступному - 2025 році. Новий корпус обласного госпіталю ветеранів війни забезпечить лікування та реабілітацію військових зі складними черепно-мозковими та спінальними травмами.

На Рівненщину переїхали Луганський медуніверситет, Харківський інститут медицини та біомедичних наук, Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер.

Фото: Рівненька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-