За два роки Україна отримала $4 мільйони допомоги на розвиток телемедицини - МОЗ

За два роки Україна отримала $4 мільйони допомоги на розвиток телемедицини - МОЗ

Укрінформ
За останні два роки Україна отримала гуманітарну допомогу у вигляді телемедичних рішень на понад 4 млн доларів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

«На сьогодні сумарна вартість наданої допомоги за напрямом телемедицини перевищує чотири мільйона доларів. Ця сума включає вартість пристроїв та обладнання, програмного забезпечення, ліцензій до використання та ін., які активно інтегруються в українські заклади охорони здоровʼя», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: До надання телемедичних послуг в Україні підключили 328 медзакладів

Як зазначають в МОЗ, зараз в Україні впроваджується шість пілотних проєктів надання медичної допомоги із застосуванням гуманітарних телемедичних рішень, серед яких – система телеконсультацій з ефектом віртуальної присутності «Teladoc Solo platform», платформа нейросенсорної реабілітації «Rehabilitation Gaming System», віртуальна операційна «Epiqar», програма віддаленого моніторингу стану плода «System Carebits», система діагностики головного мозку з застосуванням штучного інтелекту «Brainscan» та ін.

За даними міністерства, за цей час до використання телемедичних рішень уже залучені близько 400 закладів та щонайменше 1700 медичних фахівців. А загальна кількість проведених консультацій сьогодні складає понад 13 тисяч.

«Рішення вже були інтегровані в роботу медичних закладів та забезпечують проведення телемедичних консультувань із вибухо-вогнепальних травм, опікових травм, а також в перспективі сформують єдину консультативну мережу», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: МОЗ хоче інтегрувати телемедицину в усі види меддопомоги

Географія покриття телемедичних рішень уже охоплює 21 регіон країни. Рішення розміщені не лише в обласних центрах чи містах обласного значення, але й у віддалених населених пунктах, у тому числі прифронтових, в яких доступ до медичних закладів є обмеженим, ускладненим, а іноді й небезпечним.

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, на початок 2024 року у 30 закладах охорони здоровʼя були встановлені телемедичні платформи, за допомогою яких пацієнти можуть самостійно провести такі базові обстеження, як: вимірювання температури тіла, артеріального тиску, насичення крові киснем, виконання ЕКГ тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-