Пуерто-Рико оголосило надзвичайний стан через лихоманку Денге

Пуерто-Рико оголосило надзвичайний стан через лихоманку Денге

Укрінформ
Пуерто-Рико оголосило надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я через лихоманку Денге, хворобу, що передається комарами, яка цього року різко поширилася по всій Америці.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Медичні працівники Пуерто-Рико виявили 549 випадків Денге, причому майже половина випадків зосереджена в столиці країни Сан-Хуані. Всього на острові, який є територією США, проживає 3,2 мільйона осіб.

"Цього року кількість випадків захворювання на Денге перевищила історичні рекорди", - заявив у своїй заяві міністр охорони здоров'я Карлос Мелладо.

За словами Мелладо, оголошення надзвичайної ситуації не має прямого впливу на подорожі до або з Пуерто-Ріко, але це полегшить департаменту охорони здоров’я доступ до фінансування для виявлення та профілактики хвороби.

Денге може викликати головний біль, ломоту, лихоманку і висип - і, в крайніх випадках, смерть.

Читайте також: Перу оголосило надзвичайний стан через лихоманку Денге

Цього року великі спалахи лихоманки денге охопили значні території Америки, включаючи Аргентину, Уругвай, Бразилію і Перу. Минулого року в деяких частинах Флориди через Денге було оголошено тривогу щодо захворювань, які переносяться комарами.

Як повідомляв Укрінформ, у понад половині провінцій Аргентини зареєстрували більше 39,5 тисячі випадків захворювання на небезпечну лихоманку Денге, 29 із яких завершилися летальним результатом.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-