Словенія передала Україні «швидку», яка обладнана інкубатором для новонароджених

Словенія передала Україні «швидку», яка обладнана інкубатором для новонароджених

Фото
Укрінформ
Словенія передала третю машину швидкої допомоги для потреб медичної системи України.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

«Республіка Словенія передала для потреб медичної системи України третю сучасну машину швидкої допомоги типу C, яка обладнана інкубатором для новонароджених та іншим необхідним медичним устаткуванням для транспортування та надання невідкладної медичної допомоги новонародженим та недоношеним дітям», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МОЗ, з початку війни уряд Словенії надав близько 9 млн євро гуманітарної допомоги Україні безпосередньо та через міжнародні організації, у тому числі 2 млн євро на фінансування гуманітарного проєкту Президента України Володимира Зеленського «Зерно з України». Допомога, яку Україна отримала до цього моменту, є найбільшою гуманітарною підтримкою Словенії за останнє десятиліття.

Наприкінці 2022 року міністр закордонних та європейських справ Республіки Словенія Таня Файон передала послу України в Словенії Андрію Тарану дві нові обладнані за міжнародними стандартами машини швидкої допомоги типу B. Міністерство закордонних справ Словенії виділило 610 тисяч євро на закупівлю автомобілів швидкої допомоги.

Наприкінці 2023 року Словенія також пожертвувала Фундації першої леді України Олени Зеленської 200 тисяч євро на реконструкцію Центральної міської лікарні в Ізюмі на Харківщині.

Окрім державної допомоги, словенські неурядові організації зібрали щонайменше 5,5 млн євро допомоги, а приватні компанії, школи, муніципалітети та приватні особи зібрали 1,3 млн євро гуманітарної допомоги (переданої через Управління захисту та порятунку Республіки Словенія).

Читайте також: Автівка «швидкої», ліки та медичні меблі: МОЗ отримало гуманітарну допомогу від партнерів

Левова частина гуманітарної допомоги Україні склала медична допомога у формі медикаментів та ліків, медичного обладнання, а також підтримка проєктів розвитку, які спрямовані на найбільш вразливі верстви населення, у першу чергу дітей та інвалідів, їх реабілітацію та надання психосоціальної допомоги, зокрема в Одеській та Херсонській областях.

Як повідомляв Укрінформ, лише за перший рік повномасштабної війни в Україні було пошкоджено, знищено або захоплено понад 560 автомобілів швидкої допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-