Україна отримала від ВООЗ 12 авто для мобільних команд з психічного здоров'я

Україна отримала від ВООЗ 12 авто для мобільних команд з психічного здоров'я

Фото
Укрінформ
Україна отримала 12 автівок для мобільних мультидисциплінарних команд з психічного здоров'я від ВООЗ.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"У межах співпраці з Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) Міністерство охорони здоров'я України отримало 12 автомобілів для забезпечення надання допомоги мобільними мультидисциплінарними командами з психічного здоров'я, які працюють в областях. Ці автомобілі необхідні для того, щоб команди могли працювати та надавати допомогу пацієнтам у віддалених громадах", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в МОЗ, мобільна мультидисциплінарна команда з психічного здоров'я складається з психіатра, психолога, соціального працівника та медичної сестри/брата і надає допомогу, орієнтовану на відновлення, що дозволяє людям з важкими психічними розладами повноцінно жити у своїй громаді. 

Модель сервісу мобільних мультидисциплінарних команд, яка відповідає українському контексту, була розроблена та протестована ВООЗ у партнерстві з Міністерством охорони здоров'я України, Національною службою здоров'я України, міжнародними експертами та працівниками психіатричних служб України. У 2021 році Міністерство охорони здоров'я запровадило мобільні мультидисциплінарні команди як національну модель надання послуг та включило їх до Програми медичних гарантій.

Закупівля автомобілів стала можливою завдяки фінансовій підтримці Бюро з питань гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Читайте також: МОЗ та ВООЗ оприлюднили Стратегію співпраці до 2030 року

Загалом, починаючи з лютого 2022 року, 32 мобільні мультидисциплінарні команди, що підтримуються ВООЗ, надали понад 80 000 консультацій більш ніж 2 000 людей з важкими психічними розладами.

Як нагадали в МОЗ, раніше ВООЗ вже передала сім авто для мобільних мультидисциплінарних команд.

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулого тижня Україна отримала як гуманітарну допомогу автівки екстреної медичної допомоги, медичну мобільну лабораторію, медвироби та ліки.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-