МОЗ та ВООЗ оприлюднили Стратегію співпраці до 2030 року

МОЗ та ВООЗ оприлюднили Стратегію співпраці до 2030 року

Фото
Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я та Всесвітня організація охорони здоров’я спільно опублікували Стратегію співпраці з Україною на 2024-2030 роки.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

Як зазначається, метою документа є розбудова стійкої, орієнтованої на людей системи охорони здоров’я, що здатна надавати високоякісну медичну допомогу всім громадянам, незалежно від їхньої платоспроможності, а також долати складні проблеми охорони здоров’я, пов’язані з війною, що триває.

«Повномасштабна війна чітко показала нам, що впоратися з такими викликами для медичної системи можна лише спільними зусиллями. Всесвітня організація охорони здоров’я завжди була та залишається нашим стратегічним партнером. Разом ми працюємо не лише за напрямом реагування на надзвичайні ситуації, але і фокусуємося на реформуванні української системи охорони здоров’я. Для того, щоб цей рух був максимально продуктивним, важливо визначити чіткі пріоритети. Саме вони закладені в оприлюдненій Стратегії співпраці ВООЗ з Україною на 2024-2030 роки», зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Стратегія окреслює зобов’язання ВООЗ підтримувати Україну в її зусиллях щодо реформування системи охорони здоров’я, наголошуючи на необхідності інвестицій в інфраструктуру охорони здоров’я, розвиток робочої сили та впровадження реформ для досягнення стандартів ЄС.

«Інвестиції в систему охорони здоров’я є вирішальними для реагування на нагальні потреби, викликані війною, а також для закладення основи здорової, більш стійкої України в майбутньому. Оскільки ВООЗ відзначає 30 років постійної присутності в Україні, ми розглядаємо цю нову стратегію як підтвердження нашого зобов’язання бути поруч з Україною», - зазначив представник ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт.

Стратегія зосереджена на трьох ключових пріоритетах: забезпечення загального доступу до якісних медичних послуг, запобігання та зменшення основних ризиків для здоров’я та підтримка реформ системи охорони здоров’я. Ці пріоритети спрямовані на вирішення широкого кола викликів, з якими стикається Україна, включаючи тягар неінфекційних захворювань, загрозу інфекційних захворювань, таких як туберкульоз та ВІЛ, а також потребу в комплексних послугах психічного здоров’я та реабілітації.

Читайте також: МОЗ і Європейське бюро ВООЗ підписали дворічну угоду про співробітництво

Окрім того, ВООЗ планує тісно співпрацювати з українським урядом, міжнародними партнерами та місцевими громадами для реалізації стратегії. Це включає використання розгалуженої мережі експертів і ресурсів ВООЗ як в Україні, так і в усьому світі для надання технічної та операційної підтримки.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-