В Україні 30% населення вживають тютюнові або нікотинові вироби

В Україні 30% населення вживають тютюнові або нікотинові вироби

Опитування
Укрінформ
На сьогодні в Україні 30% населення вживають тютюнові або нікотинові вироби: 43% чоловіки та 20% жінки.

Про це дослідник, координатор проєктів Київського міжнародного інституту соціології Олександр Щербатюк повідомив під час пресконференції «Результати опитування щодо вживання тютюнових та нікотинових виробів серед молоді в Україні» в УКМЦ, передає кореспондент Укрінформу.

«За даними опитування, на сьогодні в Україні 30% населення вживають тютюнові або нікотинові вироби: 43% чоловіки та 20% жінки», – сказав Щербатюк.

Читайте також: Близько 80% українців підтримують посилення обмежень для курців – Радуцький

Він зазначив, що щоденними курцями є 24,5% українців – 36% чоловіків, 15% жінок.

Дослідник поінформував, що за результатами дослідження серед щоденних споживачів 79% курять сигарети промислового виробництва. Далі йдуть тютюнові вироби для електричного нагрівання (18%) і електронні сигарети (14%).

Крім того, вживання ТВЕН та електронних сигарет більш поширене серед молодих респондентів: 37% молоді віком 18-29 років вживають тютюнові вироби для електричного нагрівання, 36% – електронні сигарети.

Читайте також: У МОЗ розповіли про 12 корисних звичок, які допоможуть зберегти здоров’я

Жінки частіше аніж чоловіки вживають тютюнові вироби для електричного нагрівання (27% проти 13%) та електронні сигарети (25% проти 11%).

Опитування було проведено у грудні 2023 року в рамках регулярного «Омнібусу» громадською організацією «Життя» разом з дослідниками Київського міжнародного інституту соціології. Було опитано доросле населення у віці 18 років і старше. Загалом в дослідженні взяло участь 2009 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні тютюнопаління щороку забирає у середньому 130 тисяч життів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-