Медзаклади двадцяти областей отримали 300 систем зберігання енергії

Медзаклади двадцяти областей отримали 300 систем зберігання енергії

Фото
Укрінформ
Медичні заклади у 20 областях України отримали 300 систем зберігання енергії.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Завдяки співпраці Мінцифри та Міністерства охорони здоров’я з донорами медичні заклади у 20 областях України та Києві отримали 300 систем зберігання енергії. Пристрої забезпечать лікарні резервним живленням, тож медики зможуть продовжувати рятувати життя навіть під час знеструмлень чи перебоїв зі світлом", - інформує МОЗ.

За його даними, загалом цього року Україна отримає 2 тисячі систем зберігання енергії в межах проєкту Power for Health від американської благодійної організації Direct Relief за сприяння Міністерства цифрової трансформації, МОЗ та Благодійного фонду Євгена Пивоварова. Пристрої партіями доставляють в Україну й розподіляють для обʼєктів критичної інфраструктури.

Читайте також: Українські медзаклади отримали ще понад 240 генераторів

Системи зберігання енергії працюють за принципом повербанків: заряджаються від електроенергії та тримають заряд 12–14 годин. Вони мають високу автономність і забезпечують стійке живлення під час відключень електрики.

Медзаклади двадцяти областей отримали 300 систем зберігання енергії / Фото: МОЗ

Від початку повномасштабної війни Україна вже отримала понад 500 систем зберігання енергії. Їх передали в прифронтові регіони. Пристрої встановили в лікарнях, школах, ЦНАПах та інших об’єктах критичної й соціальної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-