У Львові хірурги зі США допомогли сформувати піднебіння хлопчику з тканин щоки

У Львові хірурги зі США допомогли сформувати піднебіння хлопчику з тканин щоки

Фото
Укрінформ
У львівському Охматдиті фахівці з України та США успішно провели операцію з формування піднебіння зі щоки 11-річному Іллі з Хмельницької області, що страждав на вроджену деформацію обличчя.

Про це повідомляє у Фейсбуці «Центр дитячої медицини. Лікарня Охматдит», передає Укрінформ.

«Хлопцю, який народився без піднебіння, хірурги сформували нове з його власних тканин зі щоки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Іллі - 11 років. Він народився з цілим комплексом проблем: односторонньою аномалією голови, яка виникає через різні вади розвитку, деформацією кісток обличчя, м’язів, значною зміною анатомії ротоглотки, відсутністю піднебіння і складним варіантом синдрому Пʼєра Робена (вроджена вада розвитку, яка поєднується з розщілиною піднебіння).У хлопця постраждали не тільки кістки обличчя, але й вуха і зубощелепна система.

Іллі не змогли допомогти українські лікарі у Києві та Львові. У дитинстві його намагались оперувати у Росії, але встановлення компресійно-дистракційних апаратів лише погіршило ситуацію.

Коли до Центру дитячої медицини у Львові приїхали провідні спеціалісти зі США - дитячі щелепно-лицеві і пластичні хірурги з Children’s Hospital of Philadelphia, мама Олеся звернулася до фахівців, і ті склали план операції для Іллі.

Читайте також: У Луцьку прооперували передчасно народжену дівчинку з вадою серця

«Наш син - дуже сильний і мужній хлопчик. Він усе мужньо витримав. Вада все життя заважала Іллі дихати, їсти, але він пристосувався, йому було важко говорити, звуки виходили більше носом і не всі його розуміли. Але ми не здавалися і шукали порятунок для сина, тож коли почули про американську місію, відразу приїхали до Львова, повірили львівським лікарям, що їм вдасться закрити дефект», - розповідає мама Олеся.

З клаптя зі щоки хірурги сформували повноцінне піднебіння, яке надалі ростиме разом з хлопцем. Далі пацієнта чекає реабілітація і пристосування до нових нормальних умов, тобто Іллі стане легше дихати, їсти, а також має покращитися мова.

Як повідомляв Укрінформ, в кінці лютого до Львова зі США приїхали провідні щелепно-лицеві хірурги зі США, щоб допомогти дітям з вродженими вадами обличчя. Серед них хірург зі США українського походження Оксана Джексон, яка отримала нагороду від Президента за багаторічну допомогу українським дітям та пораненим військовим, дитячий пластичний і реконструктивний хірург із лікарні у Філадельфії Девід Лоу та пластичний хірург Наталія Біскуп.

Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня Охматдит

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-