На Львівщині лікарню обладнали сонячною електростанцією

На Львівщині лікарню обладнали сонячною електростанцією

Фото
Укрінформ
У Бориславській центральній міській лікарні, що на Львівщині, встановили сонячні панелі з системами збереження енергії.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Гібридну сонячну станцію встановлено на будівлі поліклінічного та терапевтичного відділень лікарні. Загальна потужність станції – 30 кВт. Крім значної економії енергоносіїв, таке обладнання дозволяє накопичувати енергію і може використовуватися як резервне джерело живлення. Запас акумуляторного модуля становить 40 кВт", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сонячна електростанція здатна згенерувати до 25000 кВт електричної енергії на рік, що дасть можливість економити до 35% електричної енергії, необхідної для функціонування будівлі. Так близько 160 тис. грн на рік лікарня зможе зекономити на оплаті комунальних послуг.

Для монтажу та встановлення сонячних панелей на даху лікарні був проведений ремонт перекриття будівлі коштом місцевого бюджету. Загальна вартість перекриття даху на 750 м² склала 294 тис. грн.

Читайте також: Україна цієї зими залучала рекордний обсяг аварійної допомоги для енергосистеми - Кудрицький

Зараз Центральна міська лікарня м. Борислава надає послуги з первинно-медико-санітарної допомоги та багатопрофільного амбулаторного й стаціонарного лікування. Лікарня має поліклінічне, терапевтичне, дитяче, акушерсько-гінекологічне відділення та відділення хірургічних патологій лікарні, що розташовані за різними адресами. Медзаклад обслуговує населення Бориславської громади та сусідніх громад Дрогобицького району Львівської області – понад 40 тисяч осіб.

Проєкт реалізовано завдяки спільним зусиллям Укрнафти, міської ради та народного депутата України, голови Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса. Загальна вартість проєкту становила 1 835 446 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-