На Вінниччині за підтримки МОМ оновили заклад первинної медицини

На Вінниччині за підтримки МОМ оновили заклад первинної медицини

Фото
Укрінформ
На Вінниччині у Вороновицькій територіальній громаді за підтримки Міжнародної організації з міграції оновили приміщення центру первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД).

Про це повідомляє Вінницька ОВА, передає Укрінформ.

«У рамках проєкту медичної підтримки постраждалого та переміщеного населення МОМ завершила ремонтні роботи у Вороновицькому центрі первинної медико-санітарної допомоги. Це вдалося зробити за фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мобільні бригади МОМ у ході ревіталізації провели капітальний ремонт приміщення ЦПМСД - замінили дах, підлогу, зробили ремонт стелі на обох поверхах, а також замінили електропроводку. Окрім того, облаштували кабінети, інклюзивні вбиральні, пандус та провели низку інших робіт, щоб установа відповідала усім нормам доступності та інклюзивності.

На Вінниччині за підтримки МОМ оновили заклад первинної медицини / Фото: Вінницька ОВА

Окрім місцевих мешканців, Вороновицький ЦПСД також приймає внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток у громаді та потребують підтримки.

Читайте також: На Київщині відновили Гостомельську амбулаторію

Міжнародна організація з міграції також надала необхідне медичне обладнання для лікарні. Це дозволить не лише покращити якість обслуговування пацієнтів, але й полегшить умови праці персоналу.

Як повідомлялося, Міжнародна організація з міграції у Вінницькій області з 2022 року втілює проєкт медичної підтримки постраждалого та переміщеного населення (HEALTH). Мобільна клініка МОМ здійснила 221 виїзд у віддалені громади Вінниччини, а також колективні центри для переселенців, надаючи консультаційні та діагностичні медичні послуги.

Окрім того, медичний проєкт МОМ підтримав понад 16 медзакладів Вінницької області, які приймають переселенців та людей, евакуйованих із зони бойових дій. Таким закладам організація також надає медичне обладнання, ліки тощо.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-