У Рівненській лікарні з’явилося обладнання для надання допомоги новонародженим

У Рівненській лікарні з’явилося обладнання для надання допомоги новонародженим

Відео
Укрінформ
Рівненська обласна дитяча лікарня отримала від Фонду народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine транспортний інкубатор з апаратом штучної вентиляції легень для надання допомоги новонародженим, його вартість близько 1,5 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

«Дуже вагому та важливу медичну допомогу від Фонду народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine отримала наша обласна дитяча лікарня. Це транспортний інкубатор з апаратом штучної вентиляції легень для надання допомоги новонародженим», - зазначив він.

Інкубатор вже використовують у неонатальному центрі закладу. Завдяки йому можна надавати невідкладну медичну допомогу новонародженим з дихальними розладами, недоношеним малюкам, є змога безпечно перевозити таких діток як в лікарні, так і за її межі.

Читайте також: ЮНІСЕФ передав на Полтавщину «лікарню на колесах» для порятунку новонароджених

Подібне обладнання в лікарні вже було, але це – нове й на цей момент найсучасніше, яке має заклад. Його вартість – приблизно 1,5 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, Рівненська центральна міська лікарня підписала договір з Національної службою здоров'я на пакет «Лікування дорослих та дітей методом трансплантації органів», таке втручання робитимуть поки на одному органі – серці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-