Захворюваність на грип ГРВІ та COVID в Україні поступово знижується - головний санлікар

Захворюваність на грип ГРВІ та COVID в Україні поступово знижується - головний санлікар

Укрінформ
Захворюваність на ГРВІ, грип і COVID-19 поступово знижується, епідемічний поріг перевищений лише у Чернівецькій області.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Укрінформ.

"Наразі епідпоріг перевищено лише в Чернівецькій області. В інших областях ситуація стабілізувалася, та кількість захворілих, яка реєструється в інших областях, не є ризикованою і не є перевищенням епідпорогу. Тому прогнозуємо, що починаючи з березня і далі ситуація буде покращуватися і кількість нових випадків буде зменшуватися" - сказав Кузін.

За його словами, зараз триває поступове зниження пікових показників захворюваності на грип, ГРВІ та COVID, які реєструвалися раніше.

"За останній тиждень захворюваність серед дорослих знизилася на 16% , серед дітей на 18%. Останній тиждень майже 2000 українців перехворіли на грип та ГРВІ, майже 53% з них діти. Продовжується госпіталзіація, але у переважній більшості дітей", - сказав Кузін.

Також, як додав держсанлікар, стабілізується і ситуація з захворюваністю на COVID.

"На початку епідсезону, з жовтня, ми реєстрували від 8 до 10 тис. випадків (на тиждень - ред.) , зараз ми реєструємо трошки більше 2 тис. випадків впродовж одного тижня", - сказав Кузін.

Загалом з початку епідемічного сезону, за його словами, на грип, ГРВІ та COVID перехворіли 3,1 млн українців, або майже 9% населення.

Читайте також: В Україні за тиждень від ускладнень грипу померли шестеро людей

Заступник міністра додав, що вакцинація як від грипу, так і від COVID залишається головним засобом профілактики захворювання і запобігання важкому перебігу хвороби.

Від грипу можна вакцинуватися впродовж всього епідсезону, вакцини можна придбати в аптеках.

Вакцини проти COVID, закуплені коштом держави і надані міжнародними парнерами, доступні в пунктах щеплень безоплатно.

Як повідомлялося, в Україну доставлено близько 12 тисяч доз вакцини проти грипу для проведення безоплатних щеплень пацієнтів з групи ризику: люди старше 60 років, діти від 6 місяців, вагітні, особи з хронічними захворюваннями, а також люди з професійних груп ризику, які працюють з населенням та у великих колективах (медпрацівники, вчителі, продавці та ін.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-