В Україні за тиждень від ускладнень грипу померли шестеро людей

В Україні за тиждень від ускладнень грипу померли шестеро людей

Укрінформ
За попердній тиждень на фоні зростання кількості захворювань зафіксовано 6 летальних випадків внаслідок ускладнень грипу.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав заступник міністра охорони здоровʼя, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Укрінформ.

"За попередній тиждень зареєстровано 6 летальних випадків серед пацієнтів внаслідок ускладнень грипу. Такі випадки реєструвалися у Хмельницькій області, Києві та Львівській області. В Рівненській області зафіксована смерть дитини 10 років і 18-річної дівчини в Житомирській області. На жаль, всі померлі не мали профілактичних щеплень проти грипу", - сказав Кузін.

Читайте також: На грип, ГРВІ та COVID-19 за минулий тиждень захворіли понад 230 тисяч українців

Головний держсанлікар пояснив, що, починаючи з січня, в більшості регіонів України фіксується більше випадків грипу. Також фіксується одночасна циркуляція вірусів грипу А і В, зокрема така подвійна циркуляція зафіксована в 20 регіонах країни.

"Для імунодефіцитних людей, людей, які мають хронічні неінфекційні захворювання, таке інфікування двома штамами є цілком ймовірним і це зазвичай важкий перебіг", - сказав Кузін.

Як наголосив Кузін, вакцинацію від грипу можна робити впродовж всього епідсезону, але бажано це робити до його початку, або на самому початку, в жовтні.

Він нагадав, що вакцини для профілактики грипу розраховані для захисту як від штаму грипу А, так і від штаму В.

Наразі вакцини від грипу можна придбати в аптечній мережі.

Читайте також: На Вінниччині зафіксували другий летальний випадок від грипу

Щодо ковіду, Кузін зазначив, що зараз переважно в Україні циркулює штам Омікрон. Зараз в Україні доступна омікронспецифічна вакцина проти ковід, вона використовується для профілактичних щеплень. Провести таке щеплення можна в пунктах щеплень безоплатно.

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, з початку епідемічного сезону на грип, ГРВІ та ковід перехворіло 3,1 млн українців, або майже 9% населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-