Вінницькі медики з мобільного стоматкабінету пролікували майже тисячу військових

Вінницькі медики з мобільного стоматкабінету пролікували майже тисячу військових

Фото
Укрінформ
Вінницькі медики з мобільного стоматологічного кабінету пролікували 961 військовослужбовця.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Мобільний стоматкабінет, створений на базі МКП «Медичний стоматологічний центр», продовжує свою діяльність. З серпня 2023 року стоматологи здійснили 9 виїздів та надали послуги 961 військовослужбовцю», - йдетсья у повідомленні.

Зазначається, що медики зі «стоматології на колесах» надають послуги захисникам як у Вінницькій області, так і виїжджають для їх обслуговування в інші міста, зокрема у прифронтових регіонах.

Мобільний стоматологічний кабінет є автономним, оскільки може працювати як від генератора, так і від стаціонарної мережі. Він обладнаний LED-світильником зі зміною кольору й температури світла, умивальником ємністю 100 літрів, рентген-апаратом, окремим хірургічним аспіратором, припливно-витяжною вентиляцією, а також багатофункціональною стоматологічною установкою, яка є ергономічною та забезпечує комфортні умови для проведення медичних маніпуляцій тощо.

Зазначається, що на січневій сесії міськради депутати ухвалили рішення про придбання для мобільного кабінету вирішено придбати портативного рентгенапарату для обстеження пацієнтів.

Читайте також: Зеленський подякував медикам за самовіддану працю

Як повідомлялось, захисників у мобільному стоматкабінеті лікують фахівці вінницького міського комунального підприємства «Медичний стоматологічний центр». Вони виїздять до бійців вахтовим методом. Усього до них залучили 10 медпрацівників: трьох стоматологів-хірургів, чотирьох лікарів-стоматологів та трьох медичних сестер. Вони надають захисникам майже весь спектр стоматологічної допомоги.

Фото: Вінницька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-