На Рівненщині показник захворюваності на ГРВІ перевищує епідпоріг на 89,4%

На Рівненщині показник захворюваності на ГРВІ перевищує епідпоріг на 89,4%

Укрінформ
На Рівненщині показник захворюваності на ГРВІ перевищує епідпоріг на 89,4%, у зв’язку з цим вже 60 закладів освіти перейшли на дистанційне навчання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська ОВА

«Загалом захворюваність на ГРВІ в регіоні зростає. Показник перевищує епідемічний поріг на 89,4%. Зокрема, у зв’язку з цим вже 60 закладів освіти перейшли на альтернативну форму навчання», - йдеться у повідомленні. 

Крім цього зазначається, що на Рівненщині, як і ще в 11 областях України, був виявлений субваріант коронавірусу «Дженні». Проте підкреслюється, що загалом захворюваність на коронавірус залишається на низькому рівні - медики фіксують від 120 до 150 випадків на тиждень. При цьому в цей же період минулого року ця цифра була на рівні 400-500.

Читайте також: Пацієнтів із груп ризику вакцинуватимуть від грипу безкоштовно

Як пояснила завідувачка відділу імунопрофілактики обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Іванна Лебєдєва, «Дженні» - субваріант штаму «Омікрон». Подібних субваріантів налічується більше 10. Симптоми залишаються схожими - підвищення температури, лихоманка, головний біль, нежить кашель та біль у горлі. 

Як повідомляв Укрінформ, станом на 29 січня у Рівненській області епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ був перевищений на 34%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-