В Австрії зафіксували спалах кору, більшість випадків - у Відні

В Австрії зафіксували спалах кору, більшість випадків - у Відні

Укрінформ
В Австрії зареєстровані щонайменше 30 підтверджених випадків захворювання на кір, більшість з яких – у Відні.

Як передає Укрінформ, про це повідомила австрійська газета Die Presse із посиланням на Агентство з охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів (Ages).

"Одинадцять випадків минулого тижня, одинадцять позаминулого тижня і вісім за перші три тижні цього року - в Австрії спостерігається спалах кору", - йдеться у повідомленні.

Більшість випадків зареєстровано у столиці країни, однак також інфекцію зафіксували у федеральних землях Нижня Австрія, Верхня Австрія, Тіроль та Бургенланд.

"Оскільки вірус кору вважається найбільш заразним з усіх і майже кожен контакт призводить до інфікування невакцинованих людей, у найближчі тижні очікується подальше зростання захворюваності", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ВООЗ попереджає про тривожні темпи захворюваності на кір у Європі

Зазначається, що інфікувалися переважно маленькі діти, які не мали щеплення від кору.

Як повідомляв Укрінформ, за 11 місяців минулого року в Україні було зафіксовано 55 випадків захворювання на кір. У 2022 році випадків захворювання було всього 11.

Спалахи кору циклічні і повторюються приблизно раз на п’ять років. А кір – одне з найзаразніших інфекційних захворювань: 9 із 10 невакцинованих людей ризикують захворіти після контакту із хворим. Найбільш вразливі до інфекції діти, які не мають щеплень. Період від інфікування до появи симптомів становить 10–12 днів. Потім з’являються ознаки захворювання: висока температура, нежить, сухий кашель, діарея та блювання. Серед ускладнень кору – запалення легенів (пневмонія), вушна інфекція (отит), запалення мозку (енцефаліт), інші серйозні ускладнення, а також інвалідність і смерть.

Читайте також: В Одесі зафіксували чотири випадки кору

Востаннє спалах кору був зафіксований в Україні у 2017-2019 роках. Тоді померла 41 людина (з яких 25 – діти). Для формування колективного імунітету рівень охоплення щепленнями, за рекомендаціями ВООЗ, має становити 95%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-