В медцентрі ендокринної хірургії МОЗ України встановили новітній комп'ютерний томограф

В медцентрі ендокринної хірургії МОЗ України встановили новітній комп'ютерний томограф

Укрінформ
У медцентрі ендокринної хірургії Міністерства охорони здоров'я встановлено новітній комп'ютерний томограф.

Про це повідомляється на сайті МОЗ, передає Укрінформ.

"В Українському науково-практичному центрі ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин Міністерства охорони здоров’я України в Києві інстальовано новітній 64-зрізовий компʼютерний томограф Revolution Maxima, виробництва GE. Медичне обладнання поставлене у рамках реалізації одного зі спільних проєктів МОЗ України та Світового банку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке медобладнання вкрай потрібне, адже установа є провідною в галузі ендокринології й ендокринної хірургії. У медзакладі надають висококваліфіковану, спеціалізовану медичну допомогу пацієнтам з ендокринними захворюваннями – як дорослим, так і дітям – в тому числі й зі злоякісними новоутвореннями, у разі виникнення ускладнень та наявної супутньої патології.

КТ Revolution Maxima має високу просторову роздільну здатність, мінімальне променеве навантаження та високу якість візуалізації, що дозволяє оперативно і безпечно діагностувати патологічні стани, проводити диференційну діагностику, визначатись із подальшою тактикою лікування пацієнта тощо.

Також є можливість проводити дослідження пацієнтів із масою тіла до 150 кг.

Читайте також: В обласному кардіоцентрі Дніпра змонтували сучасний компʼютерний томограф

Нині персонал структурного підрозділу Центру відділення променевої діагностики проходить спеціальне навчання для роботи з обладнанням. Після отримання дозволу на право експлуатації апарату від ДІЯР медики зможуть працювати з КТ та забезпечити як доросле, так і дитяче населення України якісною медичною допомогою.

Як повідомлялося, у рамках співпраці МОЗ та СБ до медзакладів по всій Україні доставляють новітні компʼютерні томографи. Загалом у рамках взаємодії минулого року було закуплено 24 таких апарати.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-