Ляшко: Штам «Дженні» менш агресивний, додаткова ковід-вакцинація не потрібна

Ляшко: Штам «Дженні» менш агресивний, додаткова ковід-вакцинація не потрібна

Укрінформ
Новий штам коронавірусу "Дженні" не такий агресивний, як попередні, і не потребує додаткової вакцинації.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Ми в рамках епідеміологічного моніторингу відслідковуємо усі штами ковіду, які циркулюють в нашій країні. Зараз те, що ми бачимо з моніторингу в Україні і глобальної мережі, сам штам "Дженні" не призводить до додаткових ускладнень чи до підвищеного споживання кисню. Він не більш агресивний, ніж попередні штами. Додаткових управлінських рішень не потрібно, тому що він не настільки агресивний, як був Омікрон у 2021 році, коли споживання кисню зросло у 6-10 разів", - сказав Ляшко.

За його словами, сьогодні ми бачимо циркуляцію цього штаму в Україні, але немає навантаження на заклади інфекційного профілю.

Читайте також: Епідеміологічна ситуація з ковідом і грипом в Україні контрольована - Ляшко

"Чи захищає вакцинація від цього штаму вірусу? Так. Люди, які були вакциновані від ковіду у попередні роки, значно легше переносять інфікування, навіть штамом "Дженні". Додаткової вакцини чи окремої дози для вакцинації від цього штаму немає", - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за січень зареєстровано дев'ять випадків нового субваріанту штаму коронавірусу «Омікрон» — JN.1, який називають «Дженні».

За клінічними симптомами медики зафіксували середній або легкий перебіг захворювання, лише одна людина була госпіталізована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-