Щонайменше 52% українців потребують психосоціальної підтримки - експерти

Щонайменше 52% українців потребують психосоціальної підтримки - експерти

Укрінформ
В Україні щонайменше 52% громадян потребують якісної психосоціальної підтримки.

Про це під час пресконференції в Укрінформі сказала директорка з координації органів влади Координаційного центру з психічного здоров’я Кабміну, радниця Прем’єр-міністра Ірина Микичак.

“Значна частина громадян України — щонайменше 52% - потребує і буде потребувати якісної доказової психосоціальної підтримки”, - зазначила вона.

Читайте також: Психологи&Волонтери: Наша сила в «мурашнику» взаємодопомоги

Крім того, як підкреслила Микичак, процес надання допомоги людям потребує і дуже великих зусиль від медпрацівників. “Тому програма психосоціальної підтримки медпрацівників - це один з методів і способів посилити спроможність нашої медсистеми, не дати їй зламатися, надати можливість дуже якісно надавати допомогу всім тим людям, які її потребують — зокрема, і психологічну, і спеціалізовану психіатричну допомогу”, - додала вона.

Керівниця проєктів благодійної організації “Відродження громад” Наталія Зарецька висловила думку, що доступність психологічної допомоги у закладах охорони здоров’я дуже важлива, і ця психологічна допомога має бути якісною та доступною.

Як вважає Микичак, віддалені наслідки травм внаслідок російської агресії будуть ще не один рік супроводжувати українську спільноту.

Читайте також: МКІП і Червоний Хрест України співпрацюватимуть у межах програми «Ти як?»

Вона висловила подяку “партнерам, неурядовому сектору, всім, з ким ми разом працюємо, щоб зберегти стійкість нашого народу і посилити нашу спроможність і волю до перемоги”.

Як повідомлялося, у 2023 році понад 114 тисяч українців отримали першу психологічну допомогу на первинній ланці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-