Комунікація з військовими: для лікарів медико-соціальної експертизи стартувала серія навчань

Комунікація з військовими: для лікарів медико-соціальної експертизи стартувала серія навчань

Укрінформ
Для лікарів медико-соціальної експертизи розпочалася серія навчань щодо покращення комунікації між лікарями та військовими.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

«Нещодавно на виконання рішення РНБО були проведені перевірки роботи МСЕК (медико-соціальної експертизи - ред.). Одним із питань було визначено покращення належної комунікації між лікарями МСЕК і нашими захисниками. Тому для налагодження ефективної взаємодії лікарі Державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності м. Дніпра провели навчальний вебінар, де навчали лікарів знаходити правильні підходи для покращення надання медико-експертної допомоги», - йдеться у повідомленні.

Лікарі говорили про ключові складові ефективних комунікацій з військовими. Особливу увагу звернули на спілкування в стресових ситуаціях, моделювали варіанти поведінки для уникнення таких ситуацій.

В МОЗ наголошують, що роль комунікації є вирішальною й у створенні у пацієнта мотивації на зміну якості життя та на повернення до повноцінного життя. А для цього він повинен розуміти важливість проходження МСЕК та співучасть у розробці реабілітаційних заходів.

Під час навчань звернули увагу на те, як сприяти військовим у розвʼязанні питань проведення експертизи, зокрема, як їм допомогти уникнути зайвого навантаження, що включає збір медичної документації. Підкреслили важливість призначення лише доцільних обстежень.

Читайте також: За рік в Україні відновили 457 зруйнованих росіянами медзакладів

Як зазначають у міністерстві, тематичні вебінари для покращення роботи медико-експертних комісій проводитимуться і надалі.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні триває реформа ВЛК та МСЕК. Зокрема, у травні 2023 року в Програмі медичних гарантій був запроваджений пакет, який дозволяє пройти медичні огляди військовозобов’язаних у цивільних закладах охорони здоров’я. Національна служба здоров‘я України оплачує закладу надання таких послуг. Також Міністерство охорони здоровʼя на виконання рішення РНБО провело перевірку роботи МСЕК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-