В Україні за тиждень зареєстрували 152 тисячі хворих на ГРВІ, грип та COVID-19

В Україні за тиждень зареєстрували 152 тисячі хворих на ГРВІ, грип та COVID-19

Укрінформ
В Україні з 18 по 24 грудня зареєстровано 152 тисячі випадків захворювання на ГРВІ, грип та COVID-19, зокрема 85 тисяч хворих - діти віком до 17 років.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я, передає Укрінформ.

«За тиждень, з 18 по 24 грудня, в країні зареєстровано 152 073 випадки захворювання (на ГРВІ, грип та COVID-19 - ред.), із них 85 023 — серед дітей віком до 17 років», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що госпіталізовано 4684 захворілих, зокрема 2303 дитини.

У МОЗ уточнили, що за цей період зареєстровано 8709 випадків COVID-19, зокрема у Вінницькій та Кіровоградській областях виявили три випадки нового субваріанту коронавірусу Pirola.

Повідомляється, що 1870 пацієнтів потребували спеціальної медичної допомоги у лікарні, зокрема 6 дітей — у відділенні реанімації та інтенсивної терапії.

За інформацією МОЗ, у 10 регіонах України циркулюють віруси грипу А та В, від ускладнень хвороби яких в Івано-Франківській області померли двоє людей. Обидва пацієнти не були вакциновані проти грипу та COVID-19.

Читайте також: В Україні на ГРВІ перехворіли вже 1,5 мільйона людей

У МОЗ наголосили, що у разі ускладнення епідситуації можуть локально впроваджуватись обмежувальні заходи для зниження ризику поширення епідемії, які можуть включати запровадження маскового режиму, соціальної дистанції, скасування масових заходів до нормалізації ситуації тощо.

Рівень захворюваності для оголошення перевищення епідпорогу різний для кожної області. Він вираховується залежно від кількості населення та інтенсивності поширення респіраторно-вірусних інфекцій. В областях, де зафіксовано перевищення епідемічного порогу, можуть застосовуватися локальні карантини, тобто посилені протиепідемічні заходи.

Читайте також: Захворюваність на коронавірус у світі за місяць зросла на 52% - ВООЗ

Як повідомляв Укрінформ, два випадки нового COVID-субваріанту Pirola виявили минулого тижня у Вінницькій області, один - у Кропивницькому. Захворілі — жінки старше 50 років.

На сьогодні в Україні циркулює 17 штамів вірусу SARS-CoV-2 — це різні субваріанти штаму «Омікрон».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-