Французький волонтер-фізіотерапевт подарував лікарні у Чернівцях нове обладнання

Французький волонтер-фізіотерапевт подарував лікарні у Чернівцях нове обладнання

Фото
Укрінформ
Волонтер-фізіотерапевт із Франції Ерік Сінке, який уже 10 місяців працює в Чернівецькій обласній психіатричній лікарні, подарував цьому закладу обладнання для фізіо- та кінезіотерапії.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Чернівецької обласної ради, передає Укрінформ.

«Французький волонтер-фізіотерапевт Ерік Сінке продовжує навчати своєї майстерності фахівців Чернівецької обласної психіатричної лікарні. Декілька днів тому він отримав із своєї батьківщини устаткування для фізіо- та кінезіотерапії, яке подарував лікарні», - йдеться в дописі.

Зазначається, що кошти для придбання потрібних для закладу речей зібрали його родина та друзі.

За словами генеральної директорки лікарні Анжели Левицької, Ерік Сінке вже 10 місяців працює ерготерапевтом у психіатричній лікарні та безкоштовно допомагає дітям і дорослим із ментальними порушеннями, надає паліативну допомогу.

Крім цього, він проводить тренінги зі спеціалістами лікарні та психоневрологічних пансіонатів області, студентами-медиками та психологами.

Читайте також: Релокація лікарень: Верещук каже, що треба сформувати дієву політику

На батьківщині Сінке працював психологом пожежно-рятувальної служби Парижа і вже вийшов на пенсію. Після повномасштабного вторгнення він вирішив, що має допомогти українцям.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові волонтер з Японії Фумінорі Цучіко 6 грудня став Миколаєм - у костюмі він роздавав подарунки в культурно-освітньому центрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-