В Україну прибули ще чотири броньовані «швидкі», придбані коштом United24

В Україну прибули ще чотири броньовані «швидкі», придбані коштом United24

Фото
Укрінформ
Ще чотири броньовані автівки швидкої медичної допомоги, придбані Медичними закупівлями України коштом, зібраним у межах ініціативи «United24» (загальною вартістю 38 128 000 гривень), вже в Україні.

Про це повідомило МОЗ, передає Укрінформ.

«Броньовані “швидкі” - це про безпеку та порятунок життя у “гарячих точках”. Вони захищені бронею, обладнані усім необхідним для надання першої медичної допомоги пораненим та травмованим під час невідкладного транспортування у медичний заклад. Броня - у тому числі бронескло - відповідає одному з класів захисту за стандартом STANAG 4569 (стандарт НАТО). А завдяки шинам Run-Flat можна покинути поле бою навіть після отримання пробоїн», - сказала заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Броньовані «швидкі» виготовляли на замовлення в Канаді. Вони призначені для евакуації поранених з «гарячих» ділянок лінії фронту до найближчого медзакладу. Кожна відповідає балістичним стандартам НАТО, зокрема стандарту STANAG 4569 рівня II. На практиці це означає: захищає від ураження боєприпасами кінетичної дії, осколками снарядів польової артилерії, підриву саморобних вибухових пристроїв тощо.

Крім того, автомобіль має високу прохідну спроможність. Може їхати «на спущеному колесі» від 50 до 150 км — залежно від ваги машини та якості дороги.

Читайте також: Посольство Швейцарії передало МОЗ сім «швидких»

Як повідомлялося, всього закуплено 13 броньованих "швидких" на загальну суму майже 124 млн гривень.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-