До електронного документообігу долучилося понад 90% військових частин

До електронного документообігу долучилося понад 90% військових частин

Ексклюзив
Укрінформ
Понад 90% військових частин уже долучилися до системи електронного документообігу з територіальними центрами комплектування та медзакладами.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила заступниця міністра охорони здоровʼя з питань цифровізації Марія Карчевич.

За її словами, електронний документообіг між військовими частинами та ТЦК був запущений трохи більше двох тижнів тому. 

"Це один з кроків нашої дорожньої мапи по змінах ВЛК, які ми впроваджуємо на допомогу Міноборони разом з Мінцифри та ГО "Принцип". Електронний документообіг спростив процес: після медичного закладу військовому не потрібно їхати у військову частину з документами, він може безпосередньо в ТЦК за місце проживання чи реєстрації звернутися - і всі документи пересилаються. На сьогодні більше як 90% військових частин і майже 100% медичних закладів і центрів комплектування вже користуються системою електронного документообігу", - розповіла Карчевич.

Вона зауважила, що МОЗ провело вже три сесії навчання щодо електронного документообігу між військовими частинами, медзакладами та ТЦК.

Читайте також: У МОЗ назвали міста, які мають найгострішу потребу у крові

У тих військових частин, які ще не долучилися до е-документообігу, зараз вирішується питання про забезпечення відповідною технікою, триває донавчання.

"У нас залишилося близько 10% військових частин, які ще не долучені, в тому числі там були питання по техніці. Зараз їх донавчають, щоб вони могли почати користуватися", - сказала Карчевич.

Вона нагадала, що МОЗ та Мінцфири залучили для запровадження системи електронного документообігу близько 1700 ноутбуків, зокрема їх передали у військові госпіталі. 

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Кабінет міністрів затвердив порядок електронного документообігу, а в жовтні – інструкцію з організації обліку особового складу в системі Міноборони, які унормували відповідну взаємодію засобами електронного зв’язку.

Читайте також: До закордонних клінік цього тижня відправили на реабілітацію і протезування 32 громадян України

З 1 грудня медзаклади отримали можливість обмінюватися документами з військовими частинами й територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки через систему електронного документообігу. Зокрема, відбувається обмін довідками про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва); постановами ВЛК про потребу у відпустці для лікування; постановами ВЛК про непридатність до військової служби; іншими документами, необхіднми для формування рішення ВЛК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-