Кузін: Сподіваємось, що спалаху кору в Україні не буде

Кузін: Сподіваємось, що спалаху кору в Україні не буде

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я сподівається, що спалаху кору в Україні не буде, влітку провели досить успішну вакцинацію дітей.

Про це розповів на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заступник міністра охорони здоров'я України, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

«Ситуація стосовно кору у всьому світі є напруженою, і в деяких країнах фіксуються не лише спалахи, а саме підвищення рівня захворюваності. Ми фіксуємо в Україні лише точкові невеликі спалахи кору, вони не переростають у масові захворювання. Тому сподіваємось, що спалаху кору в Україні не буде», - сказав головний санітарний лікар.

Він зазначив, що цього року, розуміючи проблематику із захворюванням на кір, це питання було розглянуто на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, за підсумками якого було прийнято рішення упродовж літнього періоду провести кампанію імунізації, щоб вакцинувати тих дітей, які пропустили щеплення або не отримали його вчасно.

Читайте також: МОЗ змінило стратегію реагування на спалахи кору - Кузін

«Планувалося, що буде щеплено близько 240 тисяч дітей. Ця кампанія завершилась у нас на початку жовтня. Загалом в межах цієї кампанії було вакциновано трохи більше 153 тисяч дітей. Це 60% від плану. Але водночас майже 25% з тих, хто не отримав вакцинацію, це діти, які перебували за кордоном або в інших областях країни. Тому по суті кампанія була досить успішною», - розповів Кузін.

Він зауважив, що вакцина від кору є в усіх регіонах у достатній кількості.

«Якщо дитина пропустила щеплення або на момент звернення вона мала протипоказання, то треба звернутися до лікаря, аби скоригувати вакцинацію», - додав головний санітарний лікар.

Читайте також: Щеплення проти кору в рамках «наздоганяючої вакцинації» отримали вже понад 153 тисячі дітей

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня Міністерство охорони здоров'я Румунії оголосило в країні епідемію кору через стрімке зростання кількості хворих, а також велику кількість госпіталізованих інфікованих дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-