До клінік Європи на лікування евакуювали вже понад 4,1 тисячі українців - МОЗ

До клінік Європи на лікування евакуювали вже понад 4,1 тисячі українців - МОЗ

Укрінформ
До клінік Європи на лікування евакуювали вже 4116 громадян України, серед яких – постраждалі внаслідок воєнних дій та пацієнти з онкологічними захворюваннями.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я, передає Укрінформ. 

Як уточнили в МОЗ, ідеться про евакуаційні рейси, організовані в межах співпраці міністерства з Європейською комісією та партнерами. 

Зокрема, за півтора року на лікування та/або реабілітацію за кордон з України вдалося направити 585 дітей, які страждають на онкозахворювання. Решта - пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями, хронічними хворобами тощо. 

Перевезення з українських медзакладів до медичного евакохабу в Польщі забезпечують транспортні медичні команди обласних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, спеціалізовані вагони Укрзалізниці, команда благодійної організації «Лікарі без кордонів» та бригади парамедиків із європейських країн, законтрактовані Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Читайте також: МОЗ за час війни організувало майже 200 медичних евакуацій до європейських клінік

Детальніше ознайомитися з алгоритмом медичної евакуації можна на сайті МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, українські військові, які потребують лікування та реабілітації за кордоном, зокрема, у європейських клініках, можуть отримати направлення за спрощеним механізмом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-