В Україні від початку епідсезону на грип, ГРВІ та СOVID-19 перехворіли 1,3 мільйона людей

В Україні від початку епідсезону на грип, ГРВІ та СOVID-19 перехворіли 1,3 мільйона людей

Укрінформ
В Україні з жовтня, коли розпочався епідемічний сезон, на грип, ГРВІ та СOVID-19 перехворіло 1,3 млн людей, що на 40% більше, ніж минулого епідсезону.

Про це заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив у інтерв'ю медичному експерту ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій, передає Укрінформ.

"З жовтня фіксується епідемічний підйом захворюваності, і сумарно вже 1,3 млн українців перехворіли на грип або СOVID-19 у цьому сезоні. За статистикою це на 40% більше, ніж було минулого року. Якщо дивитися по динаміці СOVID, з жовтня сумарно вже 80 тисяч випадків (захворювання - ред.). Поки що він становить невелику частину від загальної кількості випадків грипу та респіраторних інфекцій, на рівні 6%", - сказав Кузін.

За його словами, від жовтня зареєстровано 340 випадків смерті внаслідок ускладнення грипу, ГРВІ та СOVID-19, і це "високі показники".

Щотижня, за словами головного держсанлікаря, від 130 тисяч до 150 тисяч осіб звертаються до медзакладів із симптомами грипу та ГРВІ. З них госпіталізують близько 4 тисяч.

Зараз спостерігається пік захворюваності на грип та ГРВІ, який триватиме до середини січня 2024 року.

Заступник міністра нагадав, що вакцинуватися від грипу можна впродовж усього епідсезону. Вакцина від грипу для щеплення медичних працівників вже доставлена в регіони і використана майже на 90%. На комерційному ринку, як зауважив Кузін, попит на вакцину проти грипу також є, але не такий значний, як у довоєнний період.

Читайте також: Грип та ГРВІ перевищили епідпоріг у трьох областях

"Грип доволі важко протікає, і незважаючи на те що зараз більше половини випадків (захворювання) - це діти, у дорослих грип також перебігає важко", - зазначив Кузін.

Щодо вакцини проти СOVID-19, то, за його словами, вже завершується доставка в регіони партії "омікронспецифічної" вакцини. Нині в Україні циркулює 13 підтипів штаму "Омікрон", і ця вакцина є найефективнішою проти нього.

Вакцинуватися проти СOVID-19 можна у пунктах щеплення при медичних закладах.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці листопада в Україну доправлено понад 200 тисяч доз «омікронспецифічної» вакцини проти COVID-19. Це оновлена версія вакцини Comirnaty від компанії Pfizer, адаптована спеціально для захисту проти штаму «Омікрон» коронавірусу SARS-CoV-2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-