На Франківщині змонтували новітній комп’ютерний томограф

На Франківщині змонтували новітній комп’ютерний томограф

Укрінформ
На Івано-Франківщині змонтували новітній комп’ютерний томограф.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"В Івано-Франківській обласній клінічній лікарні, в якій проводять ургентні та планові обстеження пацієнтів, інстальовано апарат КТ «Optima CT520», виробництва GE. Закупівлю здійснено у рамках одного зі спільних проєктів МОЗ та Світового банку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МОЗ, медичний персонал проходитиме необхідне кваліфіковане навчання для подальшої роботи з ним. Медики зможуть працювати з обладнанням після отримання дозволу на право експлуатації апарату від ДІЯР.

Читайте також: Розтрата на томографі: у БЕБ розповіли про розслідування на Київщині резонансної справи

У міністерстві нагадали, що комп’ютерна томографія (КТ) забезпечує важливу, оперативну та точну діагностику у вузькоспеціалізованих напрямах – як хірургічних, так і терапевтичних профілів. Такий метод обстеження використовують для виявлення візуальних ознак захворювань або травм різної складності.

Також обладнання дає можливість своєчасно та достовірно діагностувати різноманітні патології та хвороби, а також, відповідно, своєчасно надавати медичну допомогу пацієнтам завдяки більш деталізованому діагностичному висновку.

Як повідомлялося, у рамках співпраці МОЗ та Світового банку було закуплено 24 компʼютерних томографи. До медзакладів по всій Україні було доставлено шість таких апаратів.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-