Розтрата на томографі: у БЕБ розповіли про розслідування на Київщині резонансної справи

Розтрата на томографі: у БЕБ розповіли про розслідування на Київщині резонансної справи

Укрінформ
Детективи територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області розслідують кримінальне провадження за фактом привласнення та розтрати бюджетних коштів на закупівлі томографа для обласного онкологічного диспансеру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Слідство встановило, що навесні цього року комунальний заклад Київської обласної ради “База спеціального медичного постачання” оголосив тендер на закупівлю томографа ОФЕKТ для облонкодиспансеру. Очікувана вартість апарата – 44,5 млн грн.

За зверненням онкодиспансеру обладміністрація передбачила 20 млн грн часткового фінансування для придбання томографа в рамках реалізації програми “Здоров’я Київщини на 2021-2023 роки”.

Фахівці бюро проаналізували закупівлі аналогічного медичного обладнання іншими замовниками та з’ясували, що вартість закупівлі є завищеною майже удвічі.

Читайте також: Підозрілий тендер: Київська ОВА скасувала виділення 20 мільйонів на томограф для онкоцентру

Співробітники теруправління направили листи та рекомендували розпорядникам бюджетних коштів переглянути рішення про закупівлю відповідного медичного обладнання та розірвати договір із постачальником.

Завдяки вжитим заходам Київська ОВА скасувала виділення 20 млн грн на придбання комп’ютерного томографа для онкоцентру.

“Таке рішення ухвалив голова КОВА за результатами засідання робочої групи “Прозорість та підзвітність” за участі керівників правоохоронних органів Київщини. Загалом з початку року співробітники теруправління БЕБ на Київщині виявили ризики при проведенні тендерних закупівель та запобігли розтраті 173,8 млн гривень", - зазначив керівник ТУ БЕБ у Київській області Максим Кутерга.

Досудове розслідування за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України триває.

Як повідомляв Укрінформ, Київська ОВА скасувала виділення 20 млн грн на придбання комп’ютерного томографа для онкоцентру через наявність інформації про можливе зловживання та ризики закупівлі його за завищеною ціною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-