Підозрілий тендер: Київська ОВА скасувала виділення 20 мільйонів на томограф для онкоцентру

Підозрілий тендер: Київська ОВА скасувала виділення 20 мільйонів на томограф для онкоцентру

Укрінформ
Київська обласна військова адміністрація скасувала виділення 20 млн грн на придбання комп’ютерного томографа для онкоцентру через наявність інформації про можливе зловживання та ризики закупівлі його за завищеною ціною.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці.

“Таке рішення ухвалив за результатами засідання робочої групи “Прозорість та підзвітність” за участі керівників правоохоронних органів Київщини. Отримав від правоохоронців рекомендації анулювати виділення коштів. Підстава – наявність інформації щодо можливого зловживання та ризики закупівлі за завищеною ціною КТ”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: КОВА звернулась у прокуратуру після публікації розслідування про відбудову ЖК «Ірпінські Липки»

Кравченко нагадав, що ще навесні комунальний заклад Київської обласної ради “База спеціального медичного постачання” оголосив тендер на закупівлю томографа ОФЕKТ для онкодиспансеру. Очікувана вартість апарата – 44,5 млн грн.

За зверненням онкодиспансеру обладміністрація передбачила 20 млн грн часткового фінансування для придбання томографа в рамках реалізації програми “Здоров’я Київщини на 2021-2023 роки”.

За словами очільника ОВА, “процедура закупівлі обладнання спричинила значний резонанс через можливу завищену ціну.

Зокрема обласна адміністрація отримала висновок територіального управління Бюро економічної безпеки у Києві та Київській області, в якому вказується, що організація, проведення тендеру та укладання договору мають ознаки привласнення чи розтрати бюджетних коштів, оскільки обладнання закуплене за завищеною ціною.

Бюро рекомендувало скасувати його закупівлю. На цю закупівлю КТ звертали увагу і деякі ЗМІ, які вказували на ознаки зловживання та закупівлю за завищеною ціною з боку Бази спецмедпостачання.

Читайте також: В Ужгороді скасували реконструкцію пішохідного мосту в центрі міста

“До зʼясування всіх обставин ще влітку я призупинив виділення коштів на закупівлю томографа. Паралельно призначив проведення внутрішнього аудиту департаменту охорони здоров’я КОДА щодо виділення коштів на відповідну закупівлю”, - поінформував Кравченко.

“За його результатами База спецмедпостачання як централізована закупівельна організація одержала низку рекомендацій щодо дотримання чинного законодавства в процесі здійснення публічних закупівель. Але досі їх не виконала. Тому з урахуванням позиції керівників правоохоронних органів Київщини ухвалив рішення анулювати виділення 20 млн грн”, - зауважив очільник ОВА.

Він наголосив, що жителі області мають отримувати найякісніші медичні послуги та обладнання за справедливою обґрунтованою ціною, тому маємо спільне завдання – запобігти будь-яким проявам корупції.

Як повідомляв Укрінформ, у Боярці за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії відновлюють лікувальний корпус Київської обласної дитячої лікарні.

Фото: КОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-