Глава МОЗ закликав лікарні підключити дизель-генератори до мережі

Глава МОЗ закликав лікарні підключити дизель-генератори до мережі

Укрінформ
На випадок відключень електроенергії лікарні України забезпечені генераторами великої потужності, але не всі їх підключили.

Про це в інтерв'ю медичній експертці ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

"Я в чергове написав листи головам певних ОДА про те, що у мене є інформація , що дизель-генератори великої потужності, які ми подали, не у всіх лікарнях підключені і не ввімкнуться автоматично при відключенні світла. Тому ще раз наголошую - це можна швидко зробити, саме час це зробити. Якщо ми виявимо випадки, що відключено світло, а дизель-генератори стоять без підключення до розводки мережі, то це буде досить плачевно для керівника цього медзакладу", - зазначив Ляшко.

Він додав, що наявність у лікарнях генераторів контролюють відповідні штаби при облдержадміністраціях, які відповідають за критичну інфраструктуру (до неї належать і заклади охорони здоров'я).

Читайте також: Лікарні та медуніверситети отримали ще 42 потужні генератори

Міністр зауважив, що МОЗ з'ясовує потребу медзакладів у засобах альтернативного живлення, і часто лікарні відмовляються від потужних генераторів, оскільки вже отримали їх. Тож наразі є більша потреба у невеликих дизельних або бензинових генераторах.

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, для безперебійної роботи у разі відключення електрики українські медзаклади мають понад 10 тисяч генераторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-