У МОЗ погодили вимоги до 12 пакетів програми медгаратній на 2024 рік

У МОЗ погодили вимоги до 12 пакетів програми медгаратній на 2024 рік

Список
Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я України погодило вимоги до 12 пакетів Програми медичних гарантій на 2024 рік.

Про це у Фейсбуці повідомляє Національна служба здоров'я, передає Укрінформ.

Міністерство охорони здоров'я України погодило специфікації та умови закупівлі за наступними напрямами медичної допомоги, які надаватимуться за Програмою медичних гарантій у 2024 році:

  1. Бронхоскопія
  2. Гістероскопія
  3. Езофагогастродуоденоскопія
  4. Забезпечення кадрового потенціалу системи охорони здоров’я шляхом організації надання медичної допомоги із залученням лікарів-інтернів
  5. Колоноскопія
  6. Мамографія
  7. Медична допомога при гострому інфаркті міокарда
  8. Мобільна паліативна медична допомога дорослим і дітям
  9. Неонатальний скринінг
  10. Секційне дослідження
  11. Цистоскопія
  12. Первинна медична допомога

Як зазначають в НСЗУ, вимоги до пакетів складаються з двох частин: обсягу послуг, який пацієнти можуть отримати (специфікації) та вимог до закладу - організації надання допомоги, наявності фахівців та обладнання (умов закупівлі).

В НСЗУ нагадали, що, як і раніше, договір зможуть укласти ті суб’єкти господарювання, які відповідають вимогам, умовам закупівлі та специфікаціям.

Читайте також: Безоплатне лікування цьогоріч отримали майже 75 тисяч пацієнтів з онкологією - Нацслужба здоров'я

Вимоги до надавачів медичних послуг затверджені постановою КМУ «Про затвердження вимог до надавача послуг з медичного обслуговування населення, з яким головними розпорядниками бюджетних коштів укладаються договори про медичне обслуговування населення» від 28.03.2018 № 391.

Серед них:

  • наявність ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики, інших дозвільних документів, передбачених законом;
  • наявність у надавача необхідної для надання послуг з медичного обслуговування населення (медичних послуг) за договором матеріально-технічної бази, яка відповідає вимогам галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я, примірних табелів матеріально-технічного оснащення, затверджених МОЗ;
  • наявність умов для медичного обслуговування та вільного доступу до будівель і приміщень надавача медичних послуг осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення;
  • реєстрація надавача як юридичної особи (крім державної або комунальної установи) або як фізичної особи – підприємця;
  • відповідність критеріям, установленим у порядку використання коштів відповідної бюджетної програми, на виконання якої укладаються договори про медичне обслуговування населення.

З погодженими специфікаціями та умовами закупівлі за напрямами медичної допомоги, які надаватимуться за Програмою медичних гарантій у 2024 році, можна ознайомитися на сайті НСЗУ в розділі “Контрактування” / ”Вимоги ПМГ 2024” або за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, у 2024 році на Програму медичних гарантій передбачено 158,8 млрд гривень. У 2023 році ця сума склала понад 142 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-