На Львівщині за тиждень на ГРВІ захворіли понад п’ять тисяч дітей

На Львівщині за тиждень на ГРВІ захворіли понад п’ять тисяч дітей

Укрінформ
За минулий тиждень в області зареєстрували 10 288 випадків ГРВІ, майже половина з них – діти.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що за минулий тиждень в області зареєстрували 10 288 випадків ГРВІ. У структурі захворюваності питома вага дітей до 17 років — 49%. Захворіло 5045 дітей.

«Від початку епідемічного сезону у Львівській області проти грипу вакциновано 4 757 людей, з них 2 177 — з групи медичного та епідемічного ризику. Також упродовж тижня на гостру респіраторну хворобу COVID-19 захворіли 438 людей. Летальних випадків не зареєстровано», - генеральний директор Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України зазначила Наталія Іванченко.

За інформацією ОВА на стаціонарному лікуванні у лікарнях Львівщини перебуває 68 пацієнтів.

Читайте також: Із початку жовтня на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіли понад 409 українців

«Світ все ще вразливий до небезпечних заражень не тільки сезонним грипом, а й коронавірусом. На жаль, ми не побачили кінця цьому вірусу, він продовжує набувати мутацій і сприятливе населення все ще під загрозою. Загалом тяжкість коронавірусу значно нижча, ніж була колись. Але це не тому, що варіанти слабші. Це тому, що імунні реакції вищі. Більшість людей похилого віку та людей з хронічними захворюваннями не повинні відкладати вакцинацію. Імунітет слабшає, тому люди, уразливі до важких захворювань, повинні шукати всіх можливих засобів захисту від хвороб», - наголосила в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Наталія Літвінська.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за минулий тиждень на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіло понад 143 тис. українців. Наразі перевищення епідемічного порогу зафіксовано лише в Тернопільській області. Там захворіло 7 102 людини, більше 4 тисяч з яких — діти.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-