У Львові відомий хірург із Нью-Йорка провів низку реконструктивних операцій

У Львові відомий хірург із Нью-Йорка провів низку реконструктивних операцій

Фото
Укрінформ
До Львова прибув Жак Гакаборт – топовий реконструктивний хірург із Нью-Йорка, який разом зі спеціалістами Національного реабілітаційного центру «Незламні» виконав низку складних реконструктивних втручань військовим та цивільним.

Про це у Фейсбуці повідомив Національний реабілітаційний центр «Незламні», передає Укрінформ.

Зазначається, що протягом візиту спільно з львівськими колегами американський хірург прооперував кількох захисників із важкими мінно-вибуховими травмами, зокрема, периферичних нервів. Виконав низку реконструктивних мікрохірургічних операцій із пересадки великих масивів тканин, аби врятувати кінцівку пацієнта від ампутації. Подібні втручання тривають до 15 годин, є кропіткими та вважаються одним із найскладніших, позаяк потрібно зшивати судини завтовшки всього з волосину. Оперував Жак Гакаборт і цивільних пацієнтів зі складними випадками онкології.

Як інформують в медзакладі, Жак Гакаборт - керівник відділення реконструктивної хірургії клініки Нью-Йорка (NYC Langone Health). Лікар дотримується в медицині мультидисциплінарного підходу і є прихильником так званої ортеопластичної хірургії. Це коли один спеціаліст має знання одразу в кількох областях хірургії: ортопедичній, пластичній та периферичних нервів. Такий підхід, певен американський лікар, дає змогу якнайкраще допомогти пацієнтові - надто при особливо важких обширних травмах. Саме такі нині отримують українські воїни на передовій.

«Я справді бачу можливість для України стати провідною країною для лікування важкопоранених пацієнтів. Я бачу тут майбутніх новаторів медицини», - сказав Гакаборт.

Лікарі центру «Незламні» вже не вперше співпрацюють з цим топовим американським реконструктивним хірургом. Нещодавно вони їздили до нього на стажування - у Нью-Йорк.

Читайте також: Львівські хірурги прооперували захисника, якому куля пройшла крізь мозок

«У Жака Гакаборта ми навчилися двом новим методикам - це функціональне відновлення верхніх кінцівок і частково - обличчя. Ми постійно вдосконалюємо наші навички і в теперішній час вже застосовуємо в Україні багато передових технік», - зазначив керівник напрямку реконструктивної хірургії Центру «Незламні» Гнат Герич.

Як повідомляв Укрінформ, у березні в Першому медоб’єднанні Львова особистий лікар Клінтона і шестеро хірургів зі США безкоштовно оперували українців. Провели 15 операцій для людей із вродженими та набутими вадами, мінно-вибуховими травмами обличчя та післяопіковими дефектами.

Фото: центр «Незламні»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-